Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

Delhi-Jaipur-Delhi

msebalogh99 2010.02.24. 18:18

Kedves Olvasók, nagyon szépen köszönöm a commenteket és az érdeklődést. Az elmúlt két nap tényleg szenzációs volt. Tegnap reggel 6-kor vett fel egy sofőr, Brabiin Kumar, egy igazán rendes indiai fickó. A VINstring Holidays-nek dolgozik, de tervezi, hogy megalapítja a saját vállalkozását. Elég jól tudott angolul, jól ismeri Indiát, szóval igazán nagy segítségemre volt. Szeret beszélni, amit nem bántam, mert sok érdekes dolgot elcsacsogott az itteni életről és kultúráról. Palkó bíztatott, hogy hozzak magammal jogosítványt, most hogy itt vagyok, nem teljesen értem, hogy miért. Európai számára a közlekedési viszonyok járhatatlanok, a duda az, amit az ember folyamatosan használ. A sofőr ez alatt a 2 nap alatt kétszer ment neki valaminek. Csak egy kicsit, meg sem kellett állnunk. Aztán amikor leparkoltunk egy fa alatt, a majmok totálisan behorpasztották a kocsitetőt, ki kellett kalapálni...

Szóval Jaipur, nagyon érdekes város, rettenetesen zsúfolt. Émelyítő szagok, tehén, kecske és 1000000 ember az utcákon. Turistaként kissé kényelmetlen, hogy az embert fél percre sem hagyják békén. A turistalátványosságok lenyűgözőek, a City Palace, a Wind Palace (ami csak egy fal ablakokkal, az 1700-as évekből, azért építették, hogy a Maharadja családja ki tudjon nézni a városra, anélkül, hogy őket látnák), az Obszervatórium, a Pink City (a rózsaszín a vendégszeretet jelképe és a wales-i herceg érkezésekor festették át a várost több száz évvel ezelőtt, ma inkább pirosas) és a Bazaar. Majd teszek fel néhány képet. Egy étteremben ebédeltem, nem tudom pontosan mit, de nagyon csípős volt és délután egy kicsit émelyegtem tőle (szóval vacsorára már csak banánt ettem). A nap fénypontját számomra egyértelműen a hindu Monkey Temple jelentette. Ez egy félreeső szent hely, alig volt turista, de sok szerzetes és szerzetes tanonc. És persze el ne felejtsük a lényeget, a több ezer majmot. Első nagy találkozásom volt ez a hely a hindu vallással is. A majmok miatt kicsit féltem, mert pont veszettség ellen nem vagyok beoltva és azok tényleg a lábad között szaladgálnak, de végülis még enni is adtam nekik és tényleg finoman veszik el a kezedből az ételt. Állítólag van Rat (Patkány) Temple is, ahol a patkányok szaladgálnak ezrével, de azt nem is kérdeztem merre van, mert az azért tényleg bizarrul hangzik. A Monkey Temple istene Hanuman, a majmok istene. A templomtól fel lehetett mászni a hegyre, ahonnan fantasztikus látvány volt a naplemente Jaipur felett.

Az egyébként szuper szállodámat némi kódorgás után találtuk meg, Hotel Jaivilas, hideg-meleg zuhannyal, teljes meglepetésemre. Reggelire gyümölcsöt és teát kaptam, és a személyzet is nagyon kedves volt.

A mai napon az Amber Fort emlékművet láthattam, ami szintén fantasztikus. Képeket majd töltök fel. Hazafelé úton Brabiin valami  úti falatozóban állt meg,  úgyhogy csak nagyon keveset ettem, hogy próbáljam csökkenteni a  bevitt kórokozók számát. Brabiin elvitt még Delhiben a Qutb Minar-hoz, ami a muszlim részben lévő nevezetesség, szintén lélegzetelállító. Itthon vacsoráztunk. Karának van egy bejárónője, egy nagyon kedves, írástudatlan hölgy, Roxsana. Főzött dhal-t és még valamit, és csinált indiai kenyeret is. Illetve Kara rendelt grillcsirke-szerűséget is, tandoori jellegűt, csak nem olyan fűszereset. Az evésről azért írok többet, mert a Palkó azt mondta, hogy többen is érdeklődtek ilyen irányban.

Tehát most itt vagyok Delhiben. Holnap este 5-kor megy a vonatom, ha minden igaz legközelebb Raxaulból jelentkezem. A jövő hétfő pirosbetűs ünnep, Festival of Colours, azaz a Színek Ünnepe nevű hindu ünnep. Azt hiszem, ha szombaton kezdek a kórházban, bemegyek vasárnap és hétfőn is, ha nincs ellenükre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amber Forth

 

 

 

 

 

 

 

Jaipur egyik terén

 

 

 

 

 

 

 

Néhány ház a Pink Cityben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wind Palace (bocsánat, képtelen vagyok elérni, hogy jó irányban álljon)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaipur

 

 

 

 

 

 

 

Wind Palace belülről-hátulról

 

 

 

 

 

 

 

Monkey Temple

 

 

 

 

 

 

 

 

Monkey Temple

 

 

 

 

 

 Jaipur naplementekor, látkép

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr291787385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teravagimov 2010.02.24. 21:16:35

Na de hol vanak a majomfotók? :)
süti beállítások módosítása