Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

2009. július 27. Shimuvini Bushveld Camp – Shingwedzi

Teravagimov 2009.07.29. 15:05

Mivel csak hajnali 4 óra körül aludtam el, titkon abban reménykedtem, hogy Ákos elfelejt felkelni reggel 6-kor. Ő azonban nem az a típus, aki ilyet tenne, így a békésen alvó Gábort hátrahagyva ¼ 7-kor már kint autóztunk a Shimuvinit körbevevő bozótosban. Ezt a tábort úgy emlegeti a szakirodalom, hogy a környékén sok elefánt és bivaly él, mi is ebben bizakodva meresztgettük a szemünket. Nem is kelett csalódnunk, ezen a hajnali vadlesen remek elefántfotókat sikerült készítenünk, és a vége felé bivalyokat is láttunk. 8 óra után értünk vissza Shimuvinibe. Felébresztettük Gábort, majd ½ 10 körül elindultunk mai állomáshelyünk, Shingwedzi felé. Mindössze 100 km volt a mai út, úgy számoltunk, hogy délre már itt is leszünk, a kora délutáni forróságot átvészeljük a táborban, aztán a késő délutáni szép fényeket kihasználva ismét aktivizáljuk magunkat. Ezzel szemben persze megint elszórakoztuk az időt. Azzal kezdődött, hogy megtaláltuk a tegnap esti hiénafalka 2 tagját. Aztán az elefántoktól a zebrákon és zsiráfokon át a majomkenyérfákig sok mindent fotóztunk, így egy kicsit elcsúsztunk, és máris lőttek a délutáni sziesztának. A legérdekesebb egy úgynevezett „single tusker”, azaz egyagyarú öreg elefántbika volt. Ha jól emlékszem, talán Kittenberger írt egy híres egyagyarú elefántbikáról, nekem ez a történet jutott eszembe, miközben „az öreget” fotóztuk. Szegénynek nem csak az volt a problémája, hogy a bal oldali agyara hiányzott, hanem az ormányán is komoly sérülések voltak. Shingwedzibe végül elég későn futottunk be, így csak egy  szusszanásnyi időre álltunk meg, és már indultunk is ki a táborból, hogy a naplemente előtti szép fényeket elkapjuk. Ismét zsiráfokkal, elefántokkal és bivalyokkal múlattuk az időt. Feltett szándékunk volt, hogy ezúttal időben visszaérünk a táborba... és ez sikerült is volna, ha egy kiszáradt folyómederben egyszer csak át nem szalad egy leopárd, tőlünk jó pár száz méterre. A köztünk és a tábor között lévő fás-bokros részen tűnt el, hallottuk, ahogy hangosan üvöltözött a fák közül, így persze odahajtottunk, hátha megtaláljuk. Leopárdot megtalálni azonban nálunk felkészültebb szakembereknek sem egyszerű feladat, nekünk pedig nyilvánvalóan nem volt erre semmi esélyünk. De az idő közben megint elszaladt, így ismét egy kis késéssel jutottunk vissza a táborba. Shingwedziben azonban ezzel senki nem törődött, így idén egyelőre még nem kelett bírságot fizetnünk. Holnap hajnalban mindenesetre Ákossal ismét megpróbáljuk megkeresni a nagy pettyes macskát, még ha nincs is sok esélyünk a sikerre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr141275718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása