Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

Mauni lapszemle

Teravagimov 2009.08.06. 06:58

Amikor olyan országban járok, amelyről egyébként igen keveset tudok, előszeretettel olvasom a helyi újságokat. Így aztán igencsak megörültem annak, hogy mauni szálláshelyünkön 2 példányát is megtaláltam a város angol nyelvű hetilapjának, a The Ngami Times-nak. Jó kis cikkeket találtam benne. Rögtön megakadt a szemem egy olyan híren, amelyhez még valami kapcsolódási pontunk is volt, ugyanis a Natából Pandamatengába vezető útról szólt. Ez az az út, amelyen Zimbabwe felé menet, illetve onnan visszafelé jövet mi is végigautóztunk. A cikk ezt a szinte járhatatlan útszakaszt „a pokolba vezető útnak” nevezi, amelyen számos baleset, köztük néhány tragikus kimenetelű is történt a közelmúltban, elsősorban éjszaka. Megtudtam, hogy tendert írtak ki az útfelújítási munkák elvégzésére, 521 millió pula, azaz mintegy 65,2 millió euró értékben. A munkálatoknak ez év április 1-jén kellett volna megkezdődniük, azonban a nyertes vállalkozónak sem munkagépei, sem az azok megvásárlásához szükséges pénze nincs. Így hiába van nyertese a tendernek, a munka nem kezdődhetett meg. A vállalkozó most előlegért könyörög, hogy vehessen néhány munkagépet, amivel elkezdheti a munkát. A Ngami Times erélyes hangú szerkesztőségi cikkben követeli, hogy ilyen pályáztatásra a jövőben ne kerüljön sor. Egy másik érdekes cikk arról szól, hogy egy férfit a helyi bíróság 500 pula pénzbüntetésre ítélt, a köztársasági elnök megsértéséért. A férfi, aki egyébként kereskedelemmel foglalkozik, egy rossz mondattal követte el a bűncselekményt egy évvel ezelőtt. Két keveset kereső, de sokat dolgozó alkalmazottja engedélyt kért tőle, hogy kimehessenek a mosdóba, mire ő ingerülten azt mondta nekik, hogy kérjenek engedélyt a köztársasági elnöktől. Persze a két alkalmazott feljelentette, a bíróság pedig megállapította, hogy ez bizony „felségsértés” volt. A harmadik érdekes, bár szomorú hír szerint itt a közelben, az Okavangó deltában egy elefánt megölt egy pásztort, aki az elkóborolt marháit kereste. No, ez volt a mai lapszemle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr121291938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása