Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

2009. július 29. Olifants – Skukuza

Teravagimov 2009.07.29. 18:24

Ma lényegesen eseménytelenebb napunk volt, mint tegnap. De azért ez sem volt rossz. Szokás szerint reggel 6-kor keltünk, és ¼ 7-kor már úton voltunk. A reggeli fotózás ezúttal elmaradt, mert semmi olyat nem láttunk, amit egyrészt érdemes lett volna, másrészt pedig le is tudtunk volna fotózni. Az utóbbin van a hangsúly, hiszen láttunk hiénát és egy leopárdot is, de csak igen rövid időre, így értékelhető fotót nem tudtunk készíteni róluk. Ma Skukázáig kellett visszajutnunk, hiszen most már a vége felé járunk a Krugerben töltött napoknak. Egészen konkrétan ez az utolsó esténk itt. Furcsa volt visszaérnünk a nemzeti park déli részébe, egészen megdöbbentő volt, hogy az elmúlt napokban bejárt északi területekhez képest itt minden milyen csontszáraz. Ennek megfelelően kevesebb az állat is. Satara után nem sokkal letértünk egy földútra, és miután nyeltük a port egy darabig, láttunk is egy oroszláncsaládot, de nagyon messze voltak, így őket sem fotóztuk le. 2 óra körül már itt voltunk Skukuzában, a Kruger talán legnagyobb táborában. Miután elintéztünk pár dolgot, még kimentünk egy délutáni – kora esti körre. Eleinte semmit nem láttunk, csak néhány majmot, és vicces kis mongúzokat. Egy folyóparti részen jó ideig vártunk arra, hogy a közelben fürdőző vízilovak az orrlyukukon kívül mást is megmutassanak nekünk, de hiába. Így aztán 5 óra körül elindultunk vissza a táborba. Ahogy az lenni szokott, most is ekkor történt a nap legizgalmasabb eseménye. Egy helyen 5-6 autó araszolt előre lassan az úton, elállták az előzési lehetőséget is, így mi is beálltunk mögéjük. Egy fél perc múlva kiderült, hogy mi az oka ennek a furcsa felvonulásnak: az út közepén egy jól megtermett nőstény oroszlán sétált nyugodtan, sarkában két csetlő-botló oroszlánkölyökkel. Fotózni egyrészt a többi autó, másrészt a kevés fény miatt nem nagyon lehetett, de azért persze próbálkoztunk, a magam részéről kevés sikerrel.

Holnap elhagyjuk a Kruger Nemzeti Parkot, és új kalandok után nézünk. Hogy egészen pontosan mik lesznek azok, abban még mi sem vagyunk biztosak, de hamarosan minden kiderül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr301276098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása