Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

Mindenfele

msebalogh99 2010.03.19. 08:26

Ma reggel behoztak egy 25 eves verzo not. Allitolag elete elso nemi kontaktusat elte meg az eskuvo utan tegnap es utana kb. 500 ml vert vesztett. Brutalis, gondoltam, hihetetlen, teljesen kiakadtam. Dr. Roopa bejott a mutobe velem, mondta, hogy eleg gyakran latni ehhez hasonlo seruleseket itt es neha nagyon nehez oket ellatni. Meselte, hogy nem egyszer, nem ketszer 7-8 eves kislanyokat hoznak be, akiket megeroszakoltak es kulonfajta belso szakadasok kovetkeztek be a kozosuleskor. Azt hittem sirva fakadok. A sors fintora, kiderult, hogy az emlitett no eppen hazudott es egy vetelesen ment keresztul, ezert verzett. Sose higgy a betegeknek. Legalabbis itt ne. Nem is tudom, hogy a no ennyire iskolazatlan, vagy tenyleg hazudott nekunk. Az egeszen biztos, hogy az egeszsegugyi ellatas onmagaban nem eleg a szegenyseg legyozesere, nincsenek illuzioim. Az oktatas talan meg ennel is fontosabb. Mint mar irtam, a Duncan Hospitalnak is van iskolaja, ahol 700 gyerek kap oktatast. Az iskola finanszirozasarol nincsenek ismereteim. Altalaban nem az ingyenes iskola es eu. ellatas a cel, hanem az elerheto. Az ingyenes szolgaltatas Indiaban feltetelezem kivitelezhetetlen. Raxualban a gyerekek kb. 15 %-a jar iskolaba (van mas iskola is a varosban) es kb. ennyi az irastudok aranya is. Nem sokat tudok az indiai politikarol, de az orvosok kulonfajta tervezetekrol meseltek pl. hogy az indiai kormany fizet bizonyos esetekben, ha a no sterilizaltatja magat es hasonlo torekvesek, probaljak a nepszaporulatot csokkenteni. De szinte minden program alapja valamifajta alapismeret lenne. Itt is eleg nagy a korrupcio a politikaban temeszetesen. Mar csak nehany napot vagyok itt. Az utolso napon majd tevezek valami kis finomsagot hozni a mutobe, a szuloszobara. Milyen furcsa es milyen jo lesz majd otthon a csili-vili muszerekben, varroanyagokban, kotszerekben, korlatlanul gumikesztyuben duskalni. Eleg frusztralo, hogy az egyebkent is nehez eseteket, anyag, muszer hianyaban meg sokkal nehezebb korulmenyek kozott kell itt megoldani. Szerencsere gyogyszerekben, antibiotikumban nincs hiany. Nincs semmi kulonleges orvossag, de az alapveto orvossagok megtalalhatok. Ja, es meg valami, ami hianyozni fog, a mutoben van egy CD vagy kazetta, sikeres indiai filmek zeneivel. Az szokott a szokasos muteti ima elott es utan jo hangerovel szolni. Felejthetetlen ritmus es dallam, mit mondjak! Ma meglepoen nyugodt a szuloszoba, kirandulast tervezek a delutanra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr31851551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása