Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

Nem reménytelen

msebalogh99 2010.03.03. 07:08

Kedves Barátaim! Tehát, külföldi gyomrokhoz illően, enyhén émelyegve, de alapvetően jól és jókedvűen számolok be nektek. A Duncan Hospital, mivel felismerte, hogy az egészsegügyi ellátás csak a megfelelő oktatás mellett hozhat eredményeket, alapított egy iskolát. Ez közvetlenül a kórház mellett van, és 700 indiai gyereket tanítanak benne. A könnyekig meghatódtam ma reggel, ahogy néztem a sok koszos, szakadt, egyenruhás gyereket, akik az iskolába baktatnak. Mint a levelemben is írtam, a kórház állapota elég rossz. A falak omladoznak, iszonyatos bűz terjeng több helyen és elég nagy kosz is van. A nyugati orvosi logikát itt csak részben és módosításokkal lehet alkalmazni. Az esetek nagy része, amikhez hívnak, komplikált és nagyon előrehaladott állapotú, szinte közhelyként hangzik ez. De azért mégsem reménytelen. Nagyon sok császármetszést csinálhatok, most már csak a műtősnő asszisztál nekem. És sokszor hívnak vákumszüléshez is, ha a nővérek nem tudják megoldani. Tegnapi rémálmom egy farfekvéses koraszülés volt, a 28. héten. Ez a baba ma reggelre meghalt. A halál itt mindennapos a gyerekosztályon. Ki milyen ok miatt. Az anyai halálozáson sokat javított a kórház, de természetesen ilyen is sokszor előfordul, bár amióta itt vagyok, még nem volt (bár egy anyuka majdnem elvérzett, a gyereke pedig meghalt).
A kollégák nagyon kedvesek és nagyon segítőkészek, igazán csodálom őket. Nemcsak az életfelfogásuk, de a tudásuk és tapasztalatuk miatt is. Nemcsak az általános ismereteik jók, de nagyon sokat operálnak is. Nagyon rendes tőlük, hogy segítenek a nyelvi nehézségek áthidalásában. Egy-két szót már megtanultam hindi nyelven, hiszen itt ez a fő nyelv, mint pl. hogy tik hee, ez annyit jelent, hogy minden rendben. La golla vagy valami hasonló, azt nyomj! és a lamba pedig azt, hogy vegyél nagy levegőt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr661804847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása