Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

A munkáról

Teravagimov 2010.03.02. 15:27

 

A helyzet az, hogy eléggé bedobtak a mély vízbe. Majdnem minden este ügyelek. Sokszor 1st on call vagyok, ez azt jelenti, hogy minden esethez engem hívnak, néhányszor 2nd on call vagyok, ilyenkor csak a komplikált esetekhez hívnak. Emellett minden nap 5 és 6 között orvostanhallgatókat bíztak rám. Sajnos nem teljesen megnyugtató az orvosok számára a biztonság, a műtőben papucsban állunk és a kesztyű és fonál kincsszámba megy, így mindennel takarékoskodunk stb. A szobámban gyíkok vannak, ez állítólag azért jó, mert azok megeszik a szúnyogokat. De a mai orvosi szobát, ahol el akartak szállásolni, visszautasítottam. Szúnyog, gyík, de még patkányok is voltak benne. Tényleg úgy van ez, hogy ez nem véletlenül misszionárius kórház, ahhoz, hogy ezeket a körülményeket túléld hosszútávon, valamiben hinni kell.

Hát igen, van munka es terhelés bőven, fogok meg érdekes dolgokat írni, talán ma este, mert ma 2nd on call vagyok. Az orvosok tényleg marha rendesek itt, mindig kérdezik, hogy minden rendben van-e. Összesen 17 orvos van itt, kb. annyi, mint összesen szülészet-nőgyógyászaton Németországban. Hihetetlen terhelésnek vannak kitéve és hihetetlen tapasztalatuk van. Nem is csoda. Sokszor nagyon nehéz, mert a betegeknek, habár keveset, de a kezelésért fizetniük kell. Sokszor itt hagyják a lány gyerekeket, sokszor csak fiút akarnak. Nagy kincs a vér is, de a hozzátartozókat általában nem lehet rávenni, hogy adományozzanak. Ma is hazavittek egy nőt, aki annyira kivérzett a szülés alatt-után (ikerszülés, koraszülés, rohamokkal tarkítva), hogy szerintem csoda lesz, ha túléli.
(Részletek Emese mai leveleiből.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr711803033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása