Nepál-India 2013

Friss topikok

  • msebalogh99: nagyon bonyolult felvenni! (2011.12.19. 18:57) Közkívánatra
  • hegyifarkas2: @msebalogh99: Szeretnénk egy száris képet is Rólad! Bea Gyuri (2011.11.27. 14:02) Videók
  • msebalogh99: @hegyifarkas2: Doki, ne haragudj, annyira kretén vagyok. Véleltenül kimoderáltam a kommentedet a v... (2011.11.22. 17:37) Raxaul-Delhi
  • S.Z.I.: Sziasztok! Előre is elnézést az off kérdésért. Arról lenne szó, hogy épp Indiáról és az ottani eg... (2011.11.07. 10:58) Jó és rossz dolgok
  • baphomet: @msebalogh99: No meg arról nem is beszélve, hogy ha az ember azt hallja, hogy OK, Ok, hogy távoli ... (2011.11.06. 12:43) Fotók a vasúti sínek melletti negyedből (nov. 1.)

2009. augusztus 4. Maun (Botswana) - ??? (Botswana)

Teravagimov 2009.08.06. 07:00

Fogalmam nincs, hogy hol vagyunk most, a lényeg, hogy még mindíg Botswanában, valahol a főváros, Gaborone, és a dél-afrikai határ között. Mintegy 1000 km-es autóút van mögöttünk. Az eredeti tervünk az volt, hogy reggel korán elindulunk Maunból, megállunk a Makhadigkali Nemzeti Parkban, majd Natán és Francistownon keresztül elautózunk a botswanai fővárosba, Gaborone-ba. De ez a mai nem a mi napunk volt. A korai indulással nem volt gond, de a nemzeti parkba nem tudtunk bemenni, mert ahhoz előre be kellett volna jelentkeznünk. Így ehelyett végül a Nata Madárrezervátumba mentünk be, ami lényegében egy nagy pusztaság, benne egy kis sósivataggal, és egy hatalmas, sós vizű tóval, ahol állítólag rengeteg flamingó és egyéb madár él. Nos, ezekből mi egy darabot sem láttunk, valahová elköltözhettek. De a sós tó és a kis sósivatag jól nézett ki, úgyhogy fotóztunk egy kicsit a perzselő déli hőségben. Délután jól haladtunk, és este 8-kor már Gaborone-ban voltunk, de itt kellemetlen csalódás ért minket. Egyrészt ugyanis rá kellett jönnünk, hogy Gaborone egy elég ronda város, már amennyiben város egyáltalán. Nekünk inkább csak véletlenszerűen egymás mellé emelt épületek kusza halmazának tűnt. De ez végül is ízlés dolga, ezen még túllendültünk volna. Ennél jóval kellemetlenebb volt, hogy 2 óra kitartó keresgélés árán sem találtuk semmilyen szállást. Volt néhány hotel, de egyikben sem volt hely, ráadásul mindegyikben vagy ellenségesen, vagy csak teljes közönnyel viseltettek irántunk, és ezzel alaposan elrontották mindhármunk kedvét. Óriási volt a kontraszt az eddig Botswanában tapasztaltakhoz képest, hiszen eddig csupa jó fej emberrel találkoztunk. Este ¼ 11 körül beláttuk, hogy semmi keresnivalónk Gaborone-ban, mert nincs szükségünk arra, hogy még egy helyról kidobjanak. Így aztán továbbhajtottunk Dél-Afrika felé, mondván, hogy valamit majd csak találunk. Így is lett, valahol félúton a főváros és a határ között, a semmi közepén találtunk egy kis hotelt. Elég bizarr a hely, kicsit olyan, mintha egy rossz horrorfilm díszletei köztt lennénk, de nyilván nem lesz semmi gond.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://basecamp.blog.hu/api/trackback/id/tr501291942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása